Egy 8. emeleti kaposvári lakás bejárati ajtaját próbálta meg kinyitni 3 személy szeptember 12-én délután, azonban a lakás tulajdonosa a zajra az ajtóhoz ment és megzavarta az elkövetőket. A 3 hívatlan vendég elfutott, de a tulajdonos a nyomukba eredt és a lépcsőn lefelé egyiküket sikerült megfognia és visszatartania a rendőrök kiérkezéséig.

A Kaposvári Rendőrkapitányság munkatársai haladéktalanul a helyszínre vonultak, a fiatalkorú büssüi lakost előállították, majd a kapitányságon gyanúsítottként hallgatták ki. A fiatalember beismerte, hogy besurranás céljából próbálkoztak a lakás ajtajánál, és megnevezte az elkövetésben részt vevő másik két személyt is. A kihallgatás során kiderült, hogy nevezettek több hasonló bűncselekmény elkövetésével is gyanúsíthatóak. A szökésben lévő két férfi közül a rendőrök rövid időn belül még egy személyt elfogtak, harmadik társukat még keresik.

A besurranó tolvajok minden alkalmat kihasználnak értékeink eltulajdonítására. Elég egy apró figyelmetlenség, önvédelmi reflexeink pillanatnyi tompulása és máris könnyen áldozattá válhatunk. A fenti bűncselekmények megelőzése, megakadályozása és felderítése érdekében, a lakosság szubjektív biztonságérzete növelésére a rendőrség hatékony fellépést ígér.

Önvédelmi képességeik fokozása és a rendőrség irányába kifejtett segítő, támogató állampolgári cselekedetek miatt a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság köszönetét fejezi ki nem csak a fenti lakástulajdonos, hanem valamennyi somogyi polgár irányába.


Címkék: fogta, szemfüles, házigazda, meg, tolvaj, kék hírek