230 ezer forintos támogatást nyert a kaposvári KÖTÉL egyesület gépjármű- és tűzoltótechnika felújításra.

A sikeres pályázatnak köszönhetően az egyesület gyarapodott egy kombinált sugárcsővel, földfeletti tűzcsapkulccsal, védőcsizmával, védősisakokkal és kesztyűkkel. Egy harmadik pályázati lehetőségen pedig két fő motoros láncfűrész képzésen vehet részt, további két fő pedig PAV vizsgálatok képzésen.

A pályázatok elbírálása a bíráló bizottság által meghatározott és elfogadott prioritások, illetve szempontrendszerek figyelembevételével történt meg.

A pályázati keretösszegből megvalósítható gépjármű- és tűzoltótechnika-felújításokra, a felújított légzőkészülékek, továbbá tűzoltótechnikai- és védőeszközök beszerzésére és átadására, valamint a különböző képzéseken történő részvételi adatokra vonatkozó javaslatokat a katasztrófavédelmi főigazgató jóváhagyta.

A bíráló bizottság a pályázati kiírás vonatkozó pontja alapján két önkéntes tűzoltó egyesület igényét utasította el. Ez azt jelenti, hogy 315 egyesület a pályázati keretösszegből megvalósuló támogatás valamely formáját elnyerte. Az önkéntes egyesületek a pályázat végeredményéről a velük együttműködési megállapodást kötött hivatásos tűzoltó-parancsnokságok, illetve a katasztrófavédelmi igazgatóságok útján értesültek.

A pályázat lebonyolításának következő eleme a szerződések megkötése lesz, ennek előkészületei már zajlanak.

(SMKI)

Címkék: eszköztámogatás, életmentő egyesület, KÖTÉL, pályázat, sikeres, kék hírek