A 7,5 tonna megengedett legnagyobb össztömeget meghaladó tehergépkocsik közlekedésének tilalma a következő hétvégén vasárnap 15 órától 22 óráig tart. A hatályos szabályozás szerint a nemzeti fejlesztési miniszter a vidékfejlesztési miniszter egyetértésével veszélyhelyzetben átmenetileg felfüggesztheti a nehéz tehergépkocsik hétvégi forgalomkorlátozását. A részleges felfüggesztést ezúttal a magas átlaghőmérséklet miatt elrendelt hőségriasztás indokolja.

Az érintett járművezetők így a vezetési és pihenőidő betartása mellett, megszakítás nélkül, a lehető leghamarabb befejezhetik szállítási feladatukat.

Augusztus utolsó hétvégéjén lezárul a nyári szabadságolási időszak. A vasárnap délután várható, kiemelkedően magas gépjármű-forgalom miatt a tilalom 15 óra és 22 óra között hatályban marad. Így a nyaralásból hazatérők közlekedését a délutáni-esti órákban nem akadályozzák, lassítják a nehéz tehergépkocsik.

Az utolsó nyári hétvégén a kiterjesztett, szombat délutántól érvényes korlátozás lett volna érvényben. A kamionstop a júliusi és augusztusi szombatokon főszabály szerint este 22 óra helyett már délután 15 órakor elkezdődik. Augusztus 31-e után visszaáll az év többi részében működő rend, szeptember és jövő július között ismét szombat estétől vasárnap estig kell majd parkolókban időzniük a tehergépjárműveknek.

Címkék: rövidül, hőségriasztás, kamionstop, korlátozás, hétvége, kék hírek