A 867 ellenőrzött gépjárművezetőből 2 motorkerékpár-, ill. 3 segédmotorkerékpár-vezető bizonyult ittasnak, közülük – az ittasság súlyos foka miatt – két segédmotorosnak a helyszínen elvették a vezetői engedélyét. A bukósisak használatára vonatkozó rendelkezések megsértése miatt 11 fővel szemben összesen 165 ezer forint helyszíni bírságot szabtak ki a kollégák.

Szabálysértési feljelentést három motorossal szemben kellett tenni: ők a hatósági jelzésekre vonatkozó rendelkezéseket sértették meg - tájékoztatott a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Sajtószolgálata.

A motorkerékpárosok, segédmotoros kerékpárosok által okozott, illetve elszenvedett balesetek megelőzése érdekében indított országos akció részét képező ellenőrzését a jövő héten folytatják. Az augusztus 6-12. között tartandó ellenőrzés kiegészül azzal, hogy a rendőrök egy kérdőívet is ki fognak töltetni az ellenőrzött motorosokkal védőruházat viselési, illetve motorozási szokásaik megismerése céljából, valamint tájékoztató füzeteket adnak át a kérdőívet kitöltőknek.

A rendőrség kéri a motorosok közreműködését és türelmét!

Címkék: folytatódik, szabálysértés, motor, ellenőrzés, rendőrség, kék hírek