Szombat éjszaka fél kettőkor a szolgálatot teljesítő járőrök felfigyeltek két gyalogosra, akik a szolgálati gépkocsi láttán gyorsítottak lépteiken. Az egyikük pedig gyorsan ledobott egy sötét színű tárgyat.

A rendőrök azonnal megálltak, hogy igazoltassák a két férfit. Ekkor hallották meg, hogy valami koppan a  mintegy másfél méterre lévő kapunál. A lámpával a odavilágítva a földön fél pár cérna kesztyűt, egy telefon töltőt, valamint egy iPodot láttak. Az igazoltatás azonban csak részben sikerült, mert az egyiküknél nem voltak iratok.

Miután megmotozták a két férfit, a készpénzen, pénzérméken, emlékérméken, egy darab C-vitaminos műanyag tégelyen, valamint egy kék színű ledes kulcstartós lámpán kívül előkerült a cérna kesztyű párja is. Amíg a járőrök az előállítás megerősítésére vártak, elhaladt mellettük egy Fiat gépjármű, aminek a vezetője érdeklődött, hogy nem láttak-e két táskatolvajt.

Később több gyalogos is arra ment, akik közül egy nő meglátta a motorháztetőn a C-vitaminos tégelyt és a kis led lámpát. Azonnal szólt a rendőröknek, hogy ezeket az egyik helybéli nyaraló udvarán álló sátrukból lopták el több táskányi holmival együtt. Ezután a rendőrök átvizsgálták a környéket is, és csomagokba rejtve megtalálták a sátrazók holmiját.

A járőrök a két, 41 és 38 éves, kaposvári férfit előállították a Balatonalmádi Rendőrkapitányságra, és kisebb értékre elkövetett lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt eljárás indítottak ellenük. A sértettek feljelentéséből és az előkerült holmikból megállapították, hogy a lopással mintegy 210.000 Ft kárt okoztak.

Címkék: ipod, vitamin, sátor, kék hírek, tolvaj, balaton