Kórházba került egy tűzoltó is, miután kimentették a Balatongyörökön csatornatisztítás közben rosszul lett három embert, akik közül az egyik később meghalt.

Az múlt hét végén leállt a balatongyöröki strand egyik szivattyúja, ezért a csatornahálózat távfelügyeletét és karbantartását végző a gyenesdiási vállalkozó az egész csatornarendszer átvizsgálását indítványozta. A munkálatokat szerda reggel is kezdték el.

A férfi egy alkalmazottjával az egyik szennyvízaknában észlelte a dugulást, amelyet a fiatalabb dolgozó próbált elhárítani. Amikor az aknában megnyitotta az eldugult részt - feltehetően az ekkor felszabaduló gázoktól - rosszul lett. Munkáltatója ki akarta menteni, de ő és a segítségükre siető önkormányzati alkalmazott is eszméletét vesztette, utóbbit a strand dolgozói újraélesztették. A vállalkozó viszont később az életét vesztette .

A balatongyöröki strandnál csatornatisztítást végzők közül két embert civilek mentettek ki, a harmadik férfit pedig a tűzoltók emelték ki. A mentés után egy tűzoltót megfigyelésre szintén beszállítottak a keszthelyi kórházba - írja a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapja.

A ZMKI sajtóreferense, Farkas Diána úgy tájékoztatott: a tűzoltó csak könnyebb sérülést szenvedett, de megfigyelésre benntartották a kórházban, állapota kielégítő.

A rendőrség foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt büntetőeljárás keretében, szakértő bevonásával vizsgálja a történteket.

Címkék: györök, csatorna, halott, vállalkozó, balaton, kék hírek