A katasztrófavédelmi kirendeltségek társasházakban lefolytatott tűzvédelmi ellenőrzéseinek száma Somogy megyében összesen 15 volt. Ezek eredményeként 3 esetben született hatósági felhívás, 2 esetben pedig hatósági kötelezés, melyben határidőt szabtak a társasházkezelőknek a jogszabálysértések megszüntetésére. Tűzvédelmi bírságot 1 esetben szabtak ki Siófokon, tudtuk meg Gaál Attilától, a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivőjétől.

Az országos akció keretében, fél év alatt 112 esetben bírságoltak az ellenőrök, közölte korábban a Kapospont. Az elrettentés azonban bevált, a lakók egyre inkább betartják a szabályokat. Fél év alatt csaknem hétszáz tűzvédelmi ellenőrzést végeztek országszerte a társasházakban a katasztrófavédelmi kirendeltségek. A razzia alatt 112 esetben szabtak ki tűzvédelmi bírságot - áll az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságának közleményében.

Százharminc esetben hatósági felhívás, több mint negyven esetben pedig hatósági kötelezés született az ellenőrzésekkor, amelyben határidőt szabtak a társasházkezelőknek a jogszabálysértések megszüntetésére.

A társasházi folyosószakaszok lezárását és leszűkítését 30-100 ezer forint közötti pénzbírságokkal büntették. A katasztrófavédők úgy vélik: az országos ellenőrzések sikeresek, hiszen a társasházak egyre inkább betartják a jogszabályokat.

Címkék: bírság. katasztrófavédelem, tűzvédelem, társasház, ellenőrzés, Siófok, kék hírek