Mint arról korábban beszámoltunk: Kereki önkormányzata 2011. október 25-én hozzájárult, hogy egy helyi lakos, Kerekiben a Horthy Miklós téren a tér névadóját ábrázoló életnagyságú szobrot állítson, amit május 13-án fel is avattak.

A magát szociáldemokrataként és liberálisként jellemző ügyvéd, Dániel Péter már az avató ünnepség előtt nyílt levélben fenyegette a szobor készítőit: - Amint jobban leszek meglátogatom ezt a felháborító szégyenletes műalkotást és leöntöm vörös festékkel. Ezzel emlékezem majd erről az ócska háborús bűnösről. -

horthy szobor


A vádirat szerint az ügyvéd május 15-én éjszaka jelent meg Kerekiben és a felállított szobrot vörös színű zománc festékkel, barna színű alapozó festékkel leöntötte, illetve ecsettel bekente. A szobor felületének döntő hányada, továbbá a szobor alatt lévő homokkő talpazat egy része megrongálódott.

A vádlott ezt követően kék színű zsinóron függő A/4-es és A/3-as lapot akasztott a szoborra „Tömeggyilkos” és „Háborús bűnös” felirattal, majd távozott a helyszínről. A férfi a szoborban összesen 100.499,-forintnyi kárt okozott, amelyet azóta sem térített meg. A városi ügyészség ezért vádiratban a vádlottal szemben pénzbüntetés kiszabását indítványozta.

Nézze meg erről készült régebbi videóinkat:

 

 

 

 

Címkék: dániel péter, horthy, vörös, festék, szobor, kék hírek