Kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt emelt vádat egy 46 éves kaposvári férfi ellen az ügyészség. 1986-ban kötött házasságot feleségével, két leányuk született. Házassága kezdetektől fogva nem volt problémamentes. A feleségével agresszív, kötözködő magatartást tanúsított, többször előfordult, hogy megpofozta. Rendszeresen fogyasztott szeszes italt, ittasan bántalmazta a feleségét.

A gyermekei rendszeresen szem- és fültanúi voltak annak, hogy részegen megverte az anyjukat, előfordult, hogy a kislányokat is megütötte. Néha nadrágszíjjal bántalmazta őket. Az ittas vádlott 2008. júliusában az egyik gyermeke jelenlétében felelősségre vonta a feleségét, hogy mire költi a család pénzét. Közben a fagyasztóládából kivett egy 2 kg súlyú fagyott húsdarabot, amivel nagy erővel fejbe ütötte a feleségét. Az asszonynak felrepedt a fejbőre. Ezután megfenyegette a családját, ha a történteket valakinek elmondják, akkor megöli őket.

A férfi tavaly októberben ittasan ismét összeveszett a nejével, majd egy 18 és fél centi pengehosszúságú konyhakéssel a bal lapockáján, közepes erővel megszúrta a feleségét. A sértettnek 8 napon belül gyógyuló könnyű sérülései keletkeztek, ugyanakkor fennállt a lehetősége annak, hogy súlyos sérülései legyenek. A vádlott előzetes letartóztatásban van.

Címkék: fagyasztott, családon belüli erőszak, kislány, feleség, hús, kék hírek