Nézze meg a helyszínen készült videót!

 

 

A sárkányrepülő vezetője, egy 47 éves mátételki férfi súlyos sérülést szenvedett, őt mentőhelikopter szállította a kaposvári kórházba.

A baleset körülményeit a marcali rendőrkapitányság vizsgálja - tájékoztatott a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Sajtószolgálata.

lezuhant sárkányrepülő balatonkeresztúr

A helyszínen a Kapospontnak elmondták: egy Budapestről érkezett repülőklub tartott egyhetes tábort éppen a balatonkeresztúri repülőtéren. Családok, gyermekek voltak együtt, rendszeresen működtetnek itt közösen nyári tábort. A szerencsétlenül járt férfit ebbe a táborba hívták meg. Gyakorlott pilóta, 10 éve szerzett jogosítványt sárkányrepülő vezetéséhez.

Szemtanúk szerint kora reggel egyedül szállt fel, az időjárás, a hely, az időpont ehhez ideális volt. Az M7-es irányából a Balaton felé tartott. A sátorban ébredező táborlakók csak motorzúgást, majd egy nagy puffanást hallottak. Rohantak segíteni a balesetet szenvedett társuknak, aki egy szójatáblába zuhant a gépével. A férfi annyit mondott: nem érzett semmit a felszállásnál, később azonban azt érzékelte, hogy valami megdobja, és leperdült a sárkányról. Szakértők szerint, ha alacsony sebességgel ment, kerülhetett olyan légáramlatba, ami megtréfálta.

A pilótának eltört a jobb combcsontja, megsérült a bordája, a csípője és mindkét bokája, de szerencsére nem szenvedett életveszélyes sérüléseket.

Címkék: sárkányrepülő, lezuhant, súlyos sérült, Balatonkeresztúr, rendőrség, kék hírek