Erről tájékoztatta csütörtökön a sajtót Szita Károly. Kaposvár polgármestere hangsúlyozta: nem igaz, hogy nem lehet megfelelni az új szabályoknak, amely az alapanyagok beszerzésére vonatkozik.

– Jó a kormány azon törekvése, hogy helyi termelőktől, 40 kilométeres körzetből kell beszerezni a nyersanyagot. Az elvárás ugyan munkát kíván, de minden híreszteléssel ellentétben teljesíthető, ezért polgármester társaimnak levélben ajánlom figyelmébe a kaposvári példát - hangsúlyozta Szita Károly. Kaposvár polgármestere elmondta: az étkeztetést végző cég a nyersanyag nagy részét - a húst, a zöldséget és a gyümölcsöt - a Kaposvári Nagypiacon veszi meg. Így havonta másfélmillió forintot költenek el a kis- és őstermelőknél.  

Kaposváron a nyári étkeztetés négy helyszínen zajlik: a Gondozási Központnál, a Toponári Általános Iskolánál, a Szigetvári Idősek Klubjánál és a Tar Csatár Óvodánál.

Batthány Beáta, a városháza szociális irodájának helyettes vezetője elmondta: évről-évre egyre többen igénylik a térítésmentes ebédet a nyári szünetben is. A város sikeresen pályázott, 18 millió forintot nyert, így egy kérelmezőt sem kellett elutasítaniuk.

Címkék: szociális, gyermekétkeztetés, városháza, Szita Károly, Kaposvár, kék hírek