Vasárnap délelőtt szállt fel a motoros sárkányrepülő a kaposújlaki reptéren. Egy utast szállított, aki ejtőernyős ugrást hajtott végre. Az ugrás pillanatában a pilóta előírásszerűen egy pillanatra leállította a motort. Később azonban nem tudta újraindítani. Ezért ő is ejtőernyővel kivetette magát.

Nézze meg videónkat!

 

 

Mindketten szerencsésen értek földet, nem sérültek meg. A gép lezuhant és összetört a reptér területén. A kaposvári rendőrkapitányság légi közlekedés veszélyeztetése miatt eljárást indított a történtek miatt, mondta a Kapospontnak Karsay Kornél, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Vizsgálják, hogy műszaki hiba, vagy egyéb tényező okozta a balesetet. A pilóta, - egy 48 éves budapesti férfi-, és utasa,- egy 43 éves, szintén fővárosi férfi- mindketten jól vannak.

Információink szerint, amikor a pilóta látta, hogy le fog zuhanni, ő is kiugrott. Mintegy 500 méteres magasságból. Szerencsére volt nála ejtőernyő, ez ugyanis neki nem kötelező. Elvileg nem működő motorral is le kellett volna tennie a gépet a földre. Ezért a szakemberek műszaki hibára gyanakodnak. A gép szárnya csapódhatott fel, emiatt zuhanhatott le. Szerencsére nem sok a hasonló eset.

Címkék: ugrás, ejtőernyő, repülőtér, lezuhant, Kaposújlak, kék hírek