Ahogy arról korábban beszámoltunk: a két 19 éves elítélt lopás és rablás miatt kiszabott jogerős börtönbüntetését töltötte a Somogy Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben. A zárkájukba idén januárban két fiatalkorú fiút helyeztek. Egyikükre, a sértettre haragudott a barcsi férfi, mert arról értesült, hogy egy Márk nevű rokonát molesztálta a börtönben. Hogy ezt megtorolja, az esti lámpaoltás után bántalmazta a nála gyengébb rabtársát. Ököllel többször fejen és testen ütötte az ellenkezni nem merő sértettet. A ságvári barátjától, aki segített neki, tűt és cérnát kért. A sértettet leültette egy támla nélküli székre, stokira.

A ságvári férfi hátulról lefogta, amíg az elsőrendű vádlott 3 öltéssel bevarrta az áldozat száját, aki félelmében kiáltani sem mert az őrszemélyzetnek. A kínzója ezután rászólt, hogy üljön vissza az ágyára, de ne merje kivenni a cérnát a szájából. Közben ököllel ismét megütötte. Ezután tollal egy kockát rajzolt a sértett lábszárára, és azt mondta, hogy ezt kivágja, és enni fog a húsából. Másfél-két centis vágást ejtett borotvapengével a bőrén, de végül meggondolta magát. Később 15-20-szor megszúrta a tollal áldozatát, aki félelmében ezt szó nélkül tűrte. Ekkor rászólt, hogy az ágyról álljon fel, a felsőruháját vegye le, majd mögé állt, és pengével a sértett hátába 6 tenyérnyi helyen a "Barcs" és a "Márk" feliratot véste. A tettes elaludt, a ságvári férfi éjszaka felkelt, és kivette a cérnát az áldozat szájából.

A sértett nem szólt senkinek a bántalmazásról, a történteket a reggeli zárkaellenőrzéskor vették észre a börtönőrök. A megkínzott fiút kórházba szállították. A Kaposvári Törvényszék a mai ítéletével helybenhagyta a városi bíróság első fokú döntését. Testi sértésért 4 év 3 hónap börtönbüntetésre ítélt a bíróság a szájbevarrót, egy 19 éves barcsi férfit. Különös visszaesőnek számít, ezért feltételesen sem bocsátható szabadlábra. Bűntársa, egy 19 éves ságvári férfi 3 év börtönt kapott társtettesként. Ő tagadta, hogy részt vett volna a kínzásban, hazugságvizsgáló használatát kérte, hogy bebizonyítsa az igazát. Az ítélet jogerős.       

Címkék: varr, elítélt, jogerős, másodfok, börtön, bántalmazás, kék hírek