Lengyelországon keresztül utazott Szlovákiába egy 10 fős magyar motoros csoport, akik Kubein településének határában, frontálisan összeütköztek egy jobb kormányos, brit rendszámú Volkswagen Polo típusú személygépkocsival. Egyelőre nem tudni, hogy a vétkes autó milyen okból sorolt át a szemközti sávba.

A motoroscsoport élén haladó házaspár 44 éves férfi, és 40 éves női tagja a helyszínen szörnyethalt. Az őket követő 58 éves férfit súlyos sérülésekkel szállították kórházba, azonban az éjszaka folyamán ő is elhunyt. Rajtuk kívül még három magyar sérült meg a balesetben, közülük kettőt már haza is engedtek, egy 58 éves nőt pedig a nowy targi kórházban ápolnak.

Mivel a motoros utazás az interneten szerveződött, annak résztvevői nem ismerték egymást. Ezért csaknem egy nap elteltével tudták beazonosítnai a budapesti házaspár személyazonosságát.

A balesetért felelős brit autó 58 éves sofőrjét  a helyi hatóságok azonnal őrizetbe vették. A járműben egyébként egy lengyel család utazott, közülök két 80 év feletti utas szintén megsérült.

A helyi tűzoltáság tájékoztatása szerint, a balesetben három motor borult fel, melyből kettő nagymértékben megrongálódott. A hátul haladó motorosoknak sikerült időben lefékezniük, így az azon közlekedő négy személy elkerülte az ütközést.

Címkék: Lengyelország, tragédia, motor, magyar, baleset, kék hírek