Kedvezőek az idei első negyedév közlekedési adatai, állítják a rendőrök. A javuló baleseti statsiztika - 15-el kevesebb közlekedési baleset történt idén mint az előző év azonos időszakában-, az ittas állapotban okozott balesetek részaránya az országos átlagnál magasabb Somogyban. Ez azt jelenti, hogy a megyében történt mintegy 136 személyi sérüléssel járó közúti baleset mintegy 14.7 %-át ittas állapotban okozták.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság május második felében fokozott ellenőrzéseket fog tartani a közutakon, hogy kiszűrjék az ittas járművezetőket a forgalomból. 

A fokozott ellenőrzések során a kerékpárosokat, lovas kocsik vezetőit, segédmotoros-kerékpár és motorkerékpár vezetőket éppúgy ellenőrizni fogják, mint aszemélygépkocsi, tehergépkocsi vagy éppen buszvezetőket. A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság a Kapos Volán Zrt-vel közösen a tömegközlekedési cég hat helyközi közlekedésben résztvevő autóbuszán, figyelemfelhívó plakátokat helyezett el, melyek fontos baleset-megelőzési tanácsokat tartalmaznak.

Címkék: fokozott ellenőrzések, autós, ittas, részeg, sofőr, kék hírek