A Gyurcsány kormány idején az SCD nyolcmilliárdért jutott hozzá a balatoni kempingeket üzemeltető három társasághoz, vagyis az akkori sajtóhírek szerint jóval áron alul vették meg a Balaton-partot. Az SCD-csoport még 2004-ben és 2005-ben vásárolta meg a balatoni kempingeket. Így került a birtokukba az Állami Vagyonkezelőtől a Siotour Zrt. Veszprém megyétől megvették Balatontourist Zrt.-t, Zala megyétől pedig a Zalatour Kft-t. A három céget egy holding alá szervezték. Azt ígérték: százmilliárd forintos fejlesztést valósítanak meg 2014-ig, luxusszállókat építenek. Ebből azonban nem történt semmi. Projekttársaságok váltak ki a cégcsoportból, ezeket pedig eladták luxemburgi cégeknek az atlatszo.hu szerint. A Siotour is hasonló sorsra jutott. A 14 projekttársaság kiválásával az értéke 3 milliárdról 2 millió forintra csökkent. Az állam most egy perben akarja behajtani az őt ért veszteséget.
Dr. Vadócz Attila, a Kaposvári Törvényszék sajtószóvivője:
-Az ügyben felperesként a Magyar Állam, illetve az őt képviselő Vagyonkezelő szerepel, alperesként egy részvénytársaság. Durván 2,5 milliárd forint kötbér a per tárgya, illetve ennek esedékes kamatai.
A per pénteken kezdődött a kaposvári törvényszék gazdasági bíróságán. Megjelent az SCD és a Magyar Államot képviselő Vagyonkezelő ügyvédje, nyilatkozni azonban nem akartak. A tárgyaláson kiderült: a Vagyonkezelő a Siotour jogutódjait, a belőle kivált 14 társaságot is perbe fogta. Ők azonban értesítést még nem kaptak erről. Fél tucat cég azóta csődbe jutott közülük.  
Dr. Szabados Tamás bíró, Kaposvári Törvényszék: 
- A következő tárgyaláson akarok érdemben belemenni a dolgokba, amikor itt lesz a 14 alperes képviselője, ezek közül 6 felszámolás alatt áll.
A per júliusban folytatódik, döntés azonban feltehetően csak hosszas eljárás után születik majd.

Címkék: Siotour, Luxemburg, holding, kemping, Balaton, kék hírek