Néha élelmiszereket, italokat is adott hitelbe, de a termékek árának a duplát kérte. Még 2006-ban egy csökölyi férfinak egy hónapra havi 10 ezer forintot adott, de 20 ezret követelt tőle. 2009 és 2011 között a férfi ezer és 10 ezer forint közötti összegeket kért kölcsön a vádlottól. Végül 300 ezer forintot kellett visszafizetnie a szociális segélyéből.

Egy másik sértett 5 ezer forintot kért kölcsön 2011 tavaszán, de 10 ezer forinttal egyenlítette ki a számlát. A harmadik sértett szintén ezer és 10 ezer forint közötti összegeket kapott, a szociális segélyéből 28 ezer forintot törlesztett. a negyedik sértett 2 ezer és 5 ezer forintnyi segítséget kért havonta, ő 56 ezer forintot jutattott vissza.

Az ötödik sértett, egy nő havi 3-4 alkalommal 2 ezer és 5 ezer forint közötti összegekhez jutott az uzsorástól, de összesen 168 ezer forintja bánta.

A hatodik sértett két év alatt havonta 5 ezer és 20 ezer forint közötti összegeket kért kölcsön, az ő kára 290 ezer forint, amit családi pótlékából és szociális segélyéből törlesztett.

A szerdán kezdődő bírósági tárgyaláson a vádlott azt vallotta: pénzt nem adott kölcsön, csak tyúkot, krumplit, szalámit árult a falusiaknak. Kamatot nem kért senktől. Csak azért jelentették fel, mert irigykednek rá. A nyomozók viszont egy noteszt foglaltak le tőle, ebben vezette az adósok listáját. Ezután a kaposvári bíróságon tanúként hallgatták ki az uzsorás ügyfeleit. Az egyik férfi azt mondta: uzsorás nélkül sokkal nehezebb az életük, mert azóta a segélyét is megszüntették.     

Címkék: adós, uzsorás, Csököly, kamat, hitel, kék hírek