A Kaposvári Nyomozó Ügyészség pénteken indítványozta a két helybeli férfi előzetes letartóztatását. Fegyveresen elkövetett  rablás bűntettének elkövetésével gyanúsítják őket.

"Add ide a kocsit, vagy fejbe lőlek!" Ezekkel a szavakkal fogott fegyvert egy csuklyás férfi az értékszállító postásautó sofőrjére este a Toldi lakótelepi kispostánál, zárás után.

A megalapozott gyanú szerint az egyik férfi 2010. október 14-én délután maroklőfegyvernek látszó tárggyal megfenyegette és az autóból kiszállásra kényszerítette a Szondi utcai postafiók előtt várakozó értékszállító jármű vezetőjét. Ezután elhajtott a kocsival.

A rabló ezután az Iparos utcában megállt a postaautóval, a benne levő 48,5 millió forintot megkísérelte elvinni, de ez nem sikerült, mert a lemezkazetta festékpatronja működésbe lépett. Megfestette és használhatatlanná tette a pénzt. A nyomozás eredménye szerint a bűncselekmény elkövetéséhez a másik férfi úgy nyújtott segítséget, hogy társát a kocsival a Szondi utcába szállította, majd az Iparos utcában megvárta. Amikor a kazetta felfeszítése nem járt eredménnyel, a társát hazavitte.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság közleményben tudatta a Kapospont kérdésére válaszolva, - amelyben azt firtattuk, valóban rendőr volt-e az egyik postarabló-, hogy az elkövetőket ők derítették fel. A 33 éves kaposvári férfit gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették. Ezután a nyomozást átadták a Kaposvári Nyomozó Ügyészségnek, mivel az ügyben, mint írják" rendőri érintettség merült fel". Úgy tudjuk, a pisztolyos rabló segítője, aki a helyszínre vitte, és hazaszállította, egy kaposvári rendőr volt, aki korábban az utcán teljesített szolgálatot.

 

Nézze meg korábbi videónkat!

 

Címkék: Szondi utca, pisztoly, posta, rablás, pénz, kék hírek