A vádirat szerint az arcát eltakaró harmadrendű vádlott megtámadott, és feszítővassal fejbe vágott egy dombóvári vállalkozót. A sértett ugyan a második ütést kivédte, ám annak erejétől eltört a karja. A sérült férfit ezután a harmad- és a negyedrendű vádlott az irodájába vitte. Miután megkötözték a vállalkozót, az épületből műszaki cikkeket, használati tárgyakat és készpénzt loptak el 139 500 forint értékben. Eközben a somogyjádi vádlott az utcát figyelte.

A rablást követően hiába próbáltak meg a tettesek elmenekülni, a rendőrség elfogta őket.

K. Bélát és K. Istvánt az ügy harmad- és negyedrendű vádlottjaként társtettesként elkövetett rablás, személyi szabadság megsértése és társtettesként elkövetett életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek kedden a Szekszárdi Törvényszék. Az ítélet szerint legkorábban 20 év múlva bocsáthatóak feltételesen szabadlábra, a körügyektől pedig további 10-10 évre eltiltották őket.

Az elsőrendű vádlottat, a püspökladányi K. Attilát felbujtásért 10 év fegyházra, és tíz év közügyektől való eltiltásra ítélték.

A somogyjádi B. János másodrendű vádlottként kilenc év fegyházbüntetést, és közügyektől való eltiltást kapott.

A bíróság mindezek mellett elrendelte a negyedrendű vádlott egy éves felfüggesztett börtönbüntetésének végrehajtását, valamint fenntartotta a férfiak előzetes letartóztatását, melyet azonnal megfellebbeztek.

Az ítélet nem jogerős. A védelem enyhítésért, és a jogi minősítés megváltoztatásáért fellebbezett, az ügyész pedig 3 nap gondolkodási időt kért.

(teol)

Címkék: feszítővas, somogyjád, csapás, három, vádlott, bíróság, kék hírek