Állatkínzással vádolja az ügyészség a 49 éves kiskőrösi nőt. A vádlott a somogyi Bőszénfára költözött, ahol két kutyát tartott, az egyiket Bercinek, a másikat Pindurnak hívta. Az egyik eb fekete, spániel nagyságú, a másik szürke, foxi méretű.

bezárt kutya

Tavaly februárban a nő hazaköltözött az Alföldre, hogy ellássa beteg, önmagáról gondoskodni sem képes édesanyját. Ezután csak 2-3 hetente jött Bőszénfára, akkor is csak egy-egy napra. Visszaköltözésekor elvitte a hét macskáját, de a két kutyát bezárta a lakásba, megfelelő élelemről és vízről nem gondoskodott a számukra. Az állatok éheztek és szomjaztak. Néhány hét múlva a kaposvári rendőrkapitányság járőrei lakossági bejelentés nyomán feltörték a bőszénfai ház ajtaját. Megtalálták a lesoványodott kutyákat, és a Philip Állatmenhely Alapítvány kaposvári telephelyére szállították. A lakást az ebek ürüléke borította, nagy volt a fertőzésveszély. Az éhezés a pusztulásukat okozhatta volna.

A mai tárgyaláson nem jelent meg a vádlott. Távollétében ítélték el 8 hónap fogházbüntetésre 1 év 6 hónapra felfüggesztve. A tárgyaláson elhangzott: hiába hagyott némi élelmet a bezárt állatainak a nő, a kutyák azt természetüknél fogva képtelenek beosztani. A fogságból annyira szabadulni akartak, hogy felmentek a padlásra, ott megpróbálták megbontani a tetőt, ugattak kínjukban, ezt hallották meg a szomszédok, és ők hívták a rendőröket. Áprilisban, de a házban még megtalálták a karácsonyfát, amit felborítottak a kutyák, élelmet keresve. A bíróság elkobozta a kutyákat, pedig a nő kérte, hogy adják ki neki, mert már tud gondoskodni róluk. Az egyik kutyát most a Philip alapítvány menhelyén tartjk, a másiknak azóta találtak új gazdát. Az ítélet nem jogerős: az ügyész tudomásul vette, a védelem felmentésért fellebbezett.

bezárt kutya 1

Címkék: menhely, Philip, Bőszénfa, állatkínzás, kutya, kék hírek