Telephelyi ellenőrzést tíz alkalommal folytattak le az igazgatóság ellenőrei, amelynek keretében a telephelyeken a veszélyes áruk feladásának, berakásának valamint előkészítésének szakszerű végrehajtását vizsgálták. Ezek közül 2 alkalommal állapítottak meg hiányosságot.

Veszélyes anyag


Az igazgatóság a közúton kívül a vasúti veszélyes áruszállítástó is vizsgálták, melynek keretében 3 alkalommal szerveztek ellenőrzést.

2012. január 01-től hatályba lépő új Katasztrófavédelmi Törvény nagy hangsúlyt fektet a veszélyes anyagokkal kapcsolatos balesetek – ipari katasztrófák – megelőzésére. Ennek érdekében márciusban az iparbiztonsági főfelügyelőség dolgozói megkezdték a veszélyes anyagokkal foglalkozó üzemek felmérését. 2012. március 31-ig a veszélyes anyagokkal foglalkozó üzemeknek be kellett jelentkezniük a katasztrófavédelmi hatósághoz üzemazonosítás céljából.  Ezt követően, az üzemek katasztrófavédelmi engedélyt kapnak a tevékenységük folytatásához.

Márciusban az ellenőrök a fentieken túl, egy lakossági gázellátást biztosító tartálypark helyszíni szemléjét is végrehajtották.

Veszélyes anyag

Veszélyes anyag

(Fotók: Somogy MKI)

Címkék: ellenőrzik, anyag, fokozott, veszélyes, somogy, kék hírek