Egy kivételével a tűzesetek mindegyike szabadtéren keletkezett avar-, aljnövényzet-, nádtűz volt, nagyságuk 100 négyzetméter és 1,5 hektár közötti volt.

avartűz


Vasárnap este a sántosi lőtér mögötti területen gyulladt meg az erdő aljnövényzete és az avar. A kaposvári hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal csaknem három óra alatt oltották el a több hektáron égő tüzet. Munkájukat nehezítette, hogy a terepviszonyok miatt csak gyalogosan tudták a tüzet megközelíteni a katasztrófavédelem egységei.

- Vízzel eloltjuk, ha nem tudjuk megközelíteni, akkor kéziszerszámokkal oltjuk el. Elég megfeszített munkát okoz ez a tűzoltóknak, főleg a nehezen járható terepviszonyok miatt - mondta a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság sajtószóvivője, Gaál Attila.

avartűz


Hétfőn ismét erre a területre riasztották a kaposvári egységeket, mert csaknem hat hektáron újra lángolt a száraz aljnövényzet, a fatuskók és a feldarabolt faágak. Mivel tűzoltófecskendővel nem tudtak bemenni a tűzoltók a területre, ezért négyszáz méter hosszú alapvezetéket szereltek fel, hogy vizet juttassanak az oltásához.

avartűz

Címkék: láng, avar, ég, tűz, somogy, kék hírek