Mint arról korábban beszámoltunk, hétfőn fegyveresek rabolták ki a Drávamenti Takarékszövetkezet Honvéd utcai fiókját Kaposváron. A vélhetően fiatalkorú tetteseknek mindössze 7000 forintot sikerült megkaparintaniuk, melyért akár 15 év börtönt is kaphatnak. Ezresenként akár 2 évet. A fiatal bankrablók szökésben vannak, a környékbeliek viszont úgy vélik, hamar rács mögé kerülnek.

Pénteken ugyancsak fegyverrel fosztották ki a pénzintézet mellett található lottózót. A két eset kivitelezése kísértetiesen hasonló. Délelőtt 11 óra körül két fiatal pisztollyal és késsel kényszerítette az ott dolgozót a bevétel átadására. A zsákmány csupán néhány tízezer forintra rúgott, szemben a lebukás veszélyével, és az esetlegesen rájuk váró 15 év szabadságvesztéssel.

A legnagyobb sikerrel a böhönyei takarékszövetkezetet kiraboló csuklyás fegyveres járt, a több százezer forintra rúgó zsákmányával. Az ismeretlen tettes a rendőrségtől csaknem 50 méterre elhelyezkedő pénzintézetet rabolta ki, majd a bank dolgozójának autójával menekült el a helyszínről. A rendőrök azóta is keresik.

A rendőrök jelenleg is vizsgálják, hogy van-e összefüggés a két kaposvári eset között, mindenesetre a módszer és az elkövetők feltétezett életkora alapján könnyen meglehet, ugyanaz a páros felel a történtekért.

Az egyik Honvéd utcai üzlet tulajdonosa elmondta: nagyon meglepte, hogy nem sokkal a lottózó után a takarékszövetkezetet is kirabolták. Úgy véli, mindkét esetben ugyanazok lehettek az elkövetők, és fél attól, hogy visszatérnek a környékre.

Szavazzon! Ön szerint mi lesz a kaposvári bankrablók sorsa?

Nézze meg a rablások helyszínén készült videóinkat:

 

 

Kapcsolódó szavazás

Ön szerint mi lesz a kaposvári bankrablók sorsa?


Címkék: bankrabló, lottózó, honvéd, helyi, kaposvár, kék hírek