A helyi ebrendészet vezetője azt mondja: egyre több a kiéheztetett, kidobott kutya a város környékén. Lassan alig bírják befogni őket.

Egy kaliforniai és egy holland emu pár veszett oda a nagybajomi emu farmon. Már csak a kerítésen maradt tollak emlékeztetnek a madarakra.

Aztán láttuk, hogy kint van ilyen fej rész. A kutya kicibálta a szabályosan menekülő állatot. Az akart volna a vadhálón kifelé menni, ahogy kinyújtotta a nyakát a kutya elkapta és kivégezte őket szabályosan - mondta az emutenyésztő, Kujáni Györgyné.

Zsuzsannát sokkolta a látvány. Azt mondja ehhez hasonlót még filmekben sem látott. Kára több mint 3 millió forint.

A város kutyái kutyák most nyugodtak. Állítólag van gazdájuk, mégis az utcán kóborolnak.  

A város jegyzője a Kapospontnak telefonon elmondta: mindent megtesznek, hogy hasonló incidens ne történjen meg. Havonta 50 ezer forintot fizetnek azért, hogy a kóbor kutyákat összegyűjtsék.

Nagybajomban egyébként havonta 10-15 kóbor kutyát gyűjtenek be a helyi ebrendészet munkatársai.   

Makai István azt mondja: a kiéheztetett kutyák mindenre képesek.  

- Ki vannak dobva. De hozzá vannak szokva, hogy otthon kapnak enni amikor kidobálják az emberek falkába verődnek és akkor támadnak ezek az állatok sajnos. Ez is az emberek miatt van - mondta a Marcali Ebrendészet vezetője, Makai István.

Azt mondja, egyre több a kitett kutya. Már alig győzik befogni őket. Legutóbb 12 kiskutyát találtak Nagybajom határában.

Címkék: emu, farm, kóbor, nagybajom, kutya, kék hírek