Mesztegnyő területén pár négyzetméteres avar kapott lángra, amit még időben sikerült megfékezné. Eközben a kaposvári tűzoltók sem pihenhettek, mivel újra lángra kapott a Nádasdi utcai aljnövényzet.

Táska természetvédelmi külterületén csaknem fél hektár területen gyulladt ki a nádas. A helyszínre a marcali, a kesztehelyi, és kaposvári tűzoltók vonultak ki 18 fővel. Mivel a terület nehezen járható, a lánglovagok csak gyalogosan tudják megközelíteni a nádast.  Az egységek sikeresen megfékezték a lángokat - tudtuk meg a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletesétől.

Táska községi rész északi felén keletkezett a tűz, mely a déli szél hatására tovább terjedt a fehérvizí láp nádasára, így veszélyeztetve az ott élő növényeket, madarakat és kétéltűeket - tudtuk meg a Dél-Balatoni Természetvédelmi Egyesület titkárától, Mikics Norberttől. A szakember hozzátette: érdekes és aggasztó, hogy az utóbbi időben szinte minden esetben a szárzúzást követő egy-két nap elteltével gyulladnak ki a gyepgazdálkodási területek.

Táskai nád tűz

Táskai nád tűz

(Mikics Norbert fotói)

Szombaton összesen 12 tűzesethez vonultak a somogyi tűzoltók. Egy esetben pedig a dombóvárhoz tartozó Kercseliget területén segédkeztek a kaposvári lánglovagok.

Címkék: avar, ég, láng, tűz, somogy, kék hírek