Mint  aról korábban beszámoltunk: a Somogy Megyei Intézményfenntartó Központ két szociális otthonában – Gyöngyöspusztán és Kálmáncsán – helyezték el a Magyar Pünkösdi Egyház vótapusztai szociális otthonában keletkezett tűz miatt kimenekített lakókat. Harminchét, ellátásra szoruló, többnyire mozgásában korlátozott személy került ki megszokott környezetéből, s vár arra, hogy ismét egy helyen élhessék a mindennapokat. A zömében idős, beteg, sérült emberek jól érzik magukat az új környezetben, ám nagy részük még most sem heverte ki a tűz okozta rémületet.

vóta

A Somogy Megyei Kormányhivatal felügyelete alá tartozó SMIK munkatársai a közelmúltban gyűjtést szerveztek, hogy a befolyt összegből vásárolt gyümölcs- és édességcsomaggal kedveskedjenek az átmenetileg kitelepített otthonlakóknak. Az ajándékot Lőrincz Sándor, a SMIK munkatársa a közelmúltban adta át Gyöngyöspusztán és Kálmáncsán, ahol a vótapusztai ápolók gondoskodnak a 37 lakóról.

vóta

Akét főnővér és a gondozottak közösen meghatottan mondtak köszönetet az ajándékcsomagokért és kérték Isten áldását a segítõ kormánytisztviselőkre. Vélhetően március végéig maradnak a két szociális intézményben a vótapusztai otthonlakók, akiket a vótapusztai otthon helyreállításáig Bodrogon helyez majd el a fenntartó Magyar Pünkösdi Egyház.

 

Nézze meg a helyszínen korábban készült videónkat!

 

 

 

 

Címkék: vótapuszta, csalók, lángolt, ajándék, segítség, kék hírek