Összebarátkoztak, a vádlott 2010 őszén a házába fogadta. Az együttélés során konfliktusok támadtak köztük, megromlott a viszonyuk. A házigazda többször kérte a másikat, hogy menjen el, de a sértett nem költözött. Emiatt gyakori volt köztük a szóváltás, de tettlegességre korábban nem került sor. Tavaly egy augusztusi napon mindketten italoztak: a vádlott otthon, a sértett belvárosi kocsmákban. 21 óra körül hazatért, és beszélgetni akart, valamint alkoholt kért a házigazdától. A vádlott az ágyán fekve aludni készült. Ingerülten közölte, hogy fáradt, ne zavarja.

A sértett azonban tovább beszélt, erre a házigazda ideges lett, felkelt, és felkapott egy fadarabot, ami a szoba sarkában egy vödörbe volt elhelyezve. Rákiáltott a másikra, hogy takarodjon onnan. A sértett nem mozdult, erre odalépett hozzá, és két közepes erejű ütést mért a homlokára. A megütött férfi kitámolygott a házból, a vádlott az udvaron át a kertkapuig követte, és még kétszer a fejére sújtott. A sértett a ház előtt a járdán összeesett, felkelt, majd a szomszédba ment segítségért lássák el. A szomszédok mentőt, rendőrt hívtak hozzá. A vádlott visszament a szobájába, a fadarabot a vödörbe rakta. A sértettet kórházban ápolták, 8 hét alatt gyógyult. Koponyatörést és agyi bevérzést szenvedett. Igazságügyi orvos szakértők szerint csak a véletlen műve, hogy a vérzés nem okozott nagyobb bajt.

A mai tárgyaláson sem a szabadlábon védekező vádlott, sem a sértett nem jelent meg. A hajléktalannak az idézést sem tudták kézbesíteni. A bíró azonnali elővezetést rendelt el, hamarosan bilincsben hozták a vádlottat a rendőrök. A nagyothalló férfi azt mondta, hogy tüzér volt, ezért rossz a hallása. " A miheztartás végett vágtam fejbe a husánggal, hogy ne húzza az idegeimet- vallotta- Nem akartam súlyos sérülést okozni neki, de felzaklatott. Olyanokról beszélt, ami nem érdekelt." Szakértők meghallgatása után hirdetnek majd ítéletet az ügyben, megpróbálják megtalálni a sértettet is.     

Címkék: husáng, hajléktalan, bíró, tárgyalás, alkohol, kék hírek