A szomszédok szájtátva bámulták az eseményeket. A házba egy ideig senki sem mehetett se ki, se be - a rendőrök megtiltották. Rövid idő múlva kiderült, hogy egy férfit akarnak elfogni, aki az épületben tartózkodott. Úgy tudjuk, házkutatást tartottak nála. A házban lakók először azt hitték, hogy a férfi megpróbált menekülni, és egy erkélyre mászott fel. A rendőrök megkísérelték utolérni, illetve rábeszélni, hogy hagyjon fel az ellenállással, mondták a helyiek. A környékbeliek azt mondták: végül a tűzoltók segítségét kérték, akik felmásztak a menekülőhöz. Később azonban kiderült az igazság: a tűzoltók a nyomozóknak segítettek feljutni a magasba és visszajönni.

A rendőrség későbbre ígért tájékoztatást a történtekről. Pénteken reggel elmondták: egy régóta körözött bűnöző került rendőrkézre, őt fogták el, miután információt kaptak a hollétéről. Az 53 éves kaposvári férfit, egy ügyvédet csalás elkövetése miatt keresték. A férfi a rendőrség tájékoztatása szerint nem menekült, és nem állt ellen az akciónak. A rendőrök szerint a tűzoltók nem vettek részt az elfogásban, azért vonultak ki, mert technikai segítséget nyújtottak a nyomozóknak. Ezt a tűzoltók is megerősítették.

Információink szerint az elfogott ügyvédet a Somogy Megyei Ügyvédi Kamara Fegyelmi Tanácsa 2011. január 07-i hatállyal kizárta tagjai közül.

Nézze meg erről készült videónkat:

Címkék: nyomozók, kommandósok, lezárták, Fő utca, elfogás, kék hírek