A hasonló esetek nem ritkák: hetente éri támadás az utcán dolgozó kollégáikat. Az állítólagos támadó azonban nem ismeri el a vádakat. Rongálásért akár 3 évet is kaphat az, akit elítél a bíróság.

Lombot gyűjtenek Kaposváron. Így volt ez néhány hete akkor is, amikor Gubek Istvánné az egyik kocsibejáróba parkolt néhány percre, hogy a megbeszélje a munkásokkal a teendőket. Elmondása szerint ekkor esett neki autójának egy ismeretlen. Többször belerúgott. 100 ezres kárt okozott.

Az állítólagos támadó nem akart nyilatkozni az esetről. Annyit azonban kamerán kívül elmondott, hogy nem ismeri el tettét.

- Nagyon meglepődtem, hogy hogy lehet valaki ilyen brutális. Így szándékosan okoz kárt olyan embereknek, akik közterületen azért dolgoznak, hogy előlük elvigyék a lehullott lombot - mondta a T.A.X. Team Kft. parkfenntartási vezetője, Gubek Istvánné.

A nő feljelentés tett a rendőrségen. A biztosító azonban nem fizet. A szándékos károkozást ugyanis nem fedezi a kötelező, cascoja pedig nincs, így most peres úton követeli a javítás költségeit. A városgazdálkodási cég egyik osztályvezetője azt mondja, a hasonló esetek nem ritkák. Hetente éri támadás az utcán dolgozókat. Komolyabb kár azonban eddig nem érte őket.

A rendőrségen egyébként évente 50-en tesznek feljelentést szándékos járműrongálás miatt. Idén eddig több mint 30 esetről tudnak.

- Míg egy kisebb értékű rongálásnál 2 évig terjedő szabadságvesztés, addig nagyobb kár esetén akár 3 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető az a személy, aki ilyet elkövet - a Somogy Megyei Rendőrfőkapitányság sajtószóvivője, Bíró Gábor.

Hozzátette: gyakran a közlekedési nézeteltérések mérgednek el annyira, hogy egymásnak esnek az autósok.

Címkék: vandál, parkfenntartó, rugdosás, rongálás, autó, kék hírek