Az eljárás során sikerült felderíteniük és elfogniuk azt a két kaposvári férfit, akik szombaton Kaposváron, egy családi ház előtt parkoló, zárt autó első ablaküvegét betörték, majd elvitték az első ülésen elhelyezett táskát a benne levő személyes iratokkal, bankkártyájával, készpénzzel, digitális fényképezővel és egyéb tárgyakkal együtt. Az eltűnt tárgyak értéke 21 ezer forint, a rongálással 30 ezer forint kárt okoztak az elkövetők.

Hasonló eset történt egy nappal korábban Kaposváron, amikor ismeretlen tettes egy családi ház előtt parkoló, szintén lezárt személygépkocsi ablakát betörte, és az utastérben lévő női táskát a benne lévő készpénzzel, arany nyaklánccal, és iratokkal együtt ellopta. A bűncselekménnyel okozott kár 90 ezer forint, a rongálási kár 30 ezer forint volt.

Autó feltörés


Mindkét esetben a gépkocsi utasterében, látható helyen hagyták a sértettek táskájukat, állapították meg a rendőrök. Ez arra készteti a bűnözőket, hogy az őrizetlenül hagyott értékeket megszerezzék, hiszen csak pillanatok kellenek ahhoz, hogy a gépkocsi ablakát betörjék, majd villámgyorsan távozzanak a zsákmánnyal. A rendőrök felhívják az autósok figyelmét, hogy a kocsi utasterében ne hagyjanak táskát, csomagot, telefont, GPS-t (még a tartókonzolt sem), műszaki cikket, személyes iratokat, pénzt, bankkártyát, és a jármű okmányait. Még üres táskát, valamint kabátot, ruhaneműt se hagyjanak gépjárműben, hiszen az elkövetőkre jellemző, hogy a legkisebb értékek miatt is képesek betörni az ablakot vagy feltörni a zárat.

Címkék: feltörés, kocsi, felhívás, autó, Kaposvár, kék hírek