Horgászok kértek segítséget a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának központjától csütörtökön este, 7 óra után.  A két férfi elmondta, hogy a szinte átláthatatlan ködben és sötétben teljesen elvesztették tájékozódó képességüket, és akkor még csak annyit tudtak, hogy Balatonudvariból indultak horgászni. Zánkáról indult értük a segítség. A vízimentők eszközmentő hajója, fedélzetén két fős legénységgel indult neki a sötét, ködös Balatonnak.

A férfiak elmondták, hogy a náluk levő GPS lemerült, és telefonjaik sem bírják sokáig. A VMSZ hajója az utoljára ismert hely irányába indulva kezdte meg a horgászok felkutatást, akiket arra kértek, hogy világítsanak és mindent emeljenek fel ami fémből van, hogy a mentőhajó navigációs radarja érzékelni tudja a visszaverődő jeleket. Mintegy két órás keresés után végül a radar érzékelte a horgászokat, akik a parttól 1400 méterre egy halászháló bójája mellett várták a mentő egységeket.

Ezután nem sokkal már egymás fényeit is meglátták, és végül így sikerült a szinte nulla látótávolság ellenére is rábukkanni a vízimentőknek az átfázott horgászokra, akiket  a hajó fedélzetére vettek. Innen Zánkára, a Gyermek és Ifjúsági Centrum kikötője felé hajóztak, és a vízimentők bázisán tették partra a horgászokat.

Címkék: mnetők, vízimnetők, ködös, horgászok, Balaton, kék hírek