Több tucatnyi dám- és gímszarvas trófeát, őzek agancsait találták az orvvadász garázsában. Egy SEFAG-os dolgozó vette észre a vadorzót az erdőben.

vad


A SEFAG Zrt. ellenőrzési osztályvezetője, Németh Sándor azt mondja: az egyik hivatásos vadászuk volt kint a területen ellenőrzésen, vadmegfigyelésen, és akkor tapasztalta, hogy egy illegálisan ott tartózkodó járműből lövés dördült el.

vad


Az erdészek riasztották a rendőröket, akik feltartóztatták a rendszám nélküli terepjárót. Egy lábodi férfi vezette, három vendégvadászt vitt magával: egy kaposvári, egy ráckevei és egy dunaszerdahelyi férfit. A terepjáróban állati szőrmaradványokat, egy egy véres nejlont találtak. Ezután tartottak házkutatást a lábodi férfinél.

vad


- Tudni kell róla, hogy legálisan végez vadásztatást, mégis ennek ellenére a lakóhelyén találtak egy dámtetemet, amiről nem tudott elszámolni - mondta a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtórefrense, Bíró Gábor.

vad


Egy vadfeldolgozó hűtőházat is találtak a rendőrök. A húsok eredetéről nem tudott számot adni, mint ahogyan egy engedély nélkül tartott lőszerről sem. A nála talált puskákat viszont engedéllyel tartotta.

vad

vad


A SEFAG területén idén 30 ügyben indítottak eljárást orvvadászat miatt. Gyakran hurkot raknak ki fákra vadcsapások mentén.

vad

Fotók: Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság


A szakemberek szerint, ha a vad nyaka belekerül a hurokba, akkor szörnyű kínok között pusztul el az állat. Az orvvadászok gyakran egyben fémtolvajok is, és a lopott huzalokból készítik a hurkokat.




Címkék: Zrt, szakemberek, nagy, fogás, Sefag, kék hírek