Idén április 20-án az elsőrendű vádlott felkereste csökölyi lakásán a barátját, a másodrendű vádlottat. Rábeszélte, hogy másnap este menjenek el Kiskorpádra, mert tud egy házat, ahonnan 30-40 ezer forintot tudnának ellopni.

Arra kérte, amíg ő bemegy a házba, kint figyeljen, és jelezze, ha jön valaki. A vádlottak másnap este 19 óra 30 perckor kerékpárral Kiskorpádra mentek. A bicikliket egy italbolt melletti fenyvesben letámasztották, majd gyalog egy nyugdíjas házaspár családi házához, a hátsó kertkapuhoz osontak.

Az elsőrendű vádlott egy fekete kesztyűt és egy fekete, a szemeknél kivágott szövetsapkát húzott fel, majd a konyhakerten keresztül mindketten bementek a házig. Az elsőrendű vádlott lekapcsolta a kinti villanyórát, míg társa a korábban megbeszélteknek megfelelően visszament a kerti kiskapuig, hogy onnan figyeljen. A villany kikapcsolására kiment a házból az ott lakó idős férfi. Az elsőrendű vádlott odalépett hozzá, és a ház terasza előtt ököllel arcul ütötte legalább ötször. A sértett a földre esett, ekkor háromszor-négyszer nagy erővel megrúgta a fején és a mellkasán. Az áldozat a helyszínen életét vesztette.

A verést látva a másik rabló megijedt, rászólt a bűntársára majd a kerékpárjára pattant, és hazaindult. Az elsőrendű vádlott bement a házba, értékek és pénz után kezdett kutatni. Észrevette, hogy a hálószobában van az idős asszony, a másik sértett. Őt is bántalmazta, legalább 4-5-ször ököllel arcul ütötte, taposta a testét. Az idős asszonynak eltört a felső állkapcsa. Ezután folytatta a kutatást, de nem talált semmit, ezért eltávozott. A vádlottak közül az elsőrendű vádlott előzetes letartóztatásban van, míg a másodrendű vádlott más ügyben kiszabott börtönbüntetését tölti.

Nézze meg a helyszínen készült videónkat!

Nézze meg korábbi cikkünket az esetről!

Címkék: emberölés, Kiskorpád, nyugdíjas, gyilkosság, kerékpár, kék hírek