A statisztika alapján a legtöbb súlyos baleset Békésben, Borsodban, és a Dél-Dunántúlon volt, vagyis itt a legrosszabbak a dolgozók esélyei a biztonságos munkavégzésre.

Szeptember végéig 147 súlyos munkabalesetet jelentettek be az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőségnek. Ebből tíz még tavaly történt, csak a bejelentés csúszott át erre az évre − derül ki az OMMF első három negyedéves munkavédelmi ellenőrzési adatokat összegző jelentéséből.

Az említett időszakban 75 halálos munkabalesetet volt kénytelen kivizsgálni a hatóság, ami erősen közelíti a tavalyi egész éves szomorú statisztikát. Az OMMF adatai szerint 2009-ben 91, 2010-ben pedig 95 halálos munkabaleset történt egész évben.

Az idei első három negyedévben egyébként a legtöbb, 9 halálos baleset Békés megyében történt, ettől nem sokkal marad el 7 esettel Borsod megye sem, és egyaránt hat-hat eset volt a fővárosban, Bács-Kiskunban, Fejér, Pest, és Somogy megyében. Az egyetlen megye, ahol idén még nem volt végzetes kimenetelű baleset, az Jász-Nagykun Szolnok, itt azonban az életveszélyes sérülést okozó balesetből volt hat eset. A legtöbb, 17 súlyos sérülést okozó munkabaleset idén Borsodban, Bács-Kiskunban (16 eset) és Pest megyében (13) volt. Az OMMF adatai szerint egyébként szeptember végéig 41 életveszélyes, 26 súlyos csonkulásos sérülést, 4 maradandó károsodást, illetve egy érzékszerv elvesztését okozó munkabalesetet jelentettek be a hatóságnak.

Forrás: napi.hu, OMMF

Címkék: munkahelyi, megyék, statisztika, Somogy, baleset, kék hírek