A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság az állampolgárok biztonsága érdekében, közreműködésüket kérve a korábbi évekhez hasonló módon törekszik arra, hogy a kegyelet és emlékezés ünnepét semmilyen törvénysértés ne zavarhassa meg. Ezért kérik, hogy a közlekedők fokozottabban ügyeljenek a parkolási és a forgalmi rend betartására.

Sajnálatos tény, hogy még mindig vannak, akik az ünnepet sem tisztelve megpróbálják meglopni embertársaikat, és kihasználják pillanatnyi figyelmetlenségüket. Íme pár tanács, mellyel elkerülhetjük a kellemetlen szituációkat:

-Járművezetőként a kegyhelyek környékén különös körültekintéssel közlekedjenek, figyeljenek a gyalogosokra és csak a jogszabály által engedélyezett helyen álljanak meg, illetve várakozzanak járműveikkel.

-A parkolóhelyen hagyott gépjárművet zárják be és a gépkocsiban ne hagyjanak látható helyen táskát, kabátot, egyéb értéket.

-Táskájukat – főként nagy tömegben – vegyék maguk elé, értékeiket a táskák, kabátok belső zsebében tartsák, és soha ne hagyják őrizetlenül.

-Amennyiben megkárosították önöket, vagy bejelentést kívánnak tenni kérjük haladéktalanul forduljanak a közelben lévő munkatársainkhoz, polgárőrökhöz, vagy tegyenek bejelentést a 107-es 112-es segélyhívó számokon.

Az illetékes rendőrkapitányságok munkatársai a temetők, kegyhelyek környékén közbiztonsági, közlekedési, és bűnmegelőzési feladatokat látnak el az ünnep zavartalan biztosítása érdekében.

Címkék: halottak napja, mindenszentek, felhívás, rendőrségi, temető, kék hírek