A két férfit is elítélték 1év 4 hónap, illetve 1 év 6 hónap börtönre. A pénzből több mint 3 millió forint tűnt el, ezt is vissza kell fizetniük.

Jelentős értékre elkövetett sikkasztással vádolta az ügyészség az 52 éves pusztakovácsi nőt, a 49 éves marcali és a 36 éves balatonkeresztúri férfit. A nő a Nagybajom és Vidéke Takarékszövetkezet pusztakovácsi kirendeltségének vezetője volt 18 éve. Munkaköri leírása szerint felelős volt a bankfiók gazdasági tevékenységéért, vagyonbiztonságáért, a pénzforgalom rendjéért.

A vád szerint 2009-től folyamatosan anyagi gondjai voltak, ezért 2010 nyarán elhatározta, hogy munkáltatójától pénzt tulajdonít el. Munkahelyi bankszámláján tartozása volt, amiből 100 ezer forintot a pénz befizetése nélkül jóváírt, miután egy kolléganője kódjával belépett a számítógépes rendszerbe. A marcali férfi ügyfélként rendszeresen megjelent a takarékban, összebarátkoztak a nővel. Kitervelték, hogy fegyveres rablást színlelve ellopják a bankfiók pénzét. Tervükbe beavatták a balatonkeresztúri férfit, tőle kértek segítséget a kivitelezéshez.

bilincs


Megbeszélték, hogy a két férfi fogja játszani a rablókat, a nő átadja a pénzt, majd távozásuk után bekapcsolja a riasztót. A rendőröknek a nő valótlan személyleírást akart adni a rablókról. A bűncselekményt augusztusban egy olyan napon hajtották végre, amikor az elsőrendű vádlott egyedül dolgozott a pénzintézetben. A megadott napon reggel hívta a marcali férfit azzal, hogy aznap rajta kívül más alkalmazott nem lesz az épületben.

A két férfi 11 órára ért Pusztakovácsiba autóval. A takarékszövetkezetben a nő a páncélszekrényből kivett majdnem 5 millió forintot. Az álrablók elmentek a pénzzel. 12 órakor a nő telefonon hívta a marcali rendőrkapitányságot, és bejelentette, hogy ismeretlen fegyveresek rabolták ki a bankfiókot. Magára zárta az ajtót, majd az ablakon kidobta a kulcsot, mintha a fegyveresek hajították volna el.

A két férfi osztozott a zsákmányon. Egyikük 40 ezer forintot egy törlesztőrészlet befizetésére fordított. A nyomozók néhány napon belül kiderítették az igazságot. A házkutatás során 1 millió 800 ezer forintot foglaltak le a balatonkeresztúri férfi lakásán, ennyi térült meg a kárból.

Az ítélet nem jogerős, az ügyészség súlyosbításért, a védelem enyhítésért fellebbezett.

Olvassa el régebbi cikkeinket a témában:

Öngyilkosságot kísérelt meg a bankfiókvezetőnő

Álrablás

Címkék: álrabló, pusztakovácsi, takarék, sikkaszt, bank, kék hírek