Ide az idegenforgalmi iroda elé a lépcsőre helyezték a koporsót. A helyiek lefotózták. Jól látszik, hogy deszkákból volt összetákolva. Vörös szegfűket, mécseseket raktak rá. A felirat szerint a lombárizmust, vagyis a település elmúlt 20 évét temetnék vele. A faluban még 10 helyen ragasztottak ki plakátokat hasonló szöveggel. A helyieket felháborította a koporsó, amit arra az útvonalra helyeztek, ahol az iskolába járó gyerekek is elmennek. Sziklainé Tánczos Ágnes szerint ez egy aberrált elmeszülemény.

koporsó

- Erre nem lehet mást mondani, és az embert emberi mivoltában sérti - tette hozzá a balatonfenyvesi asszony. Perusza Jánosné azt mondja: ők elégedettek a polgármesterrel, eddig mindenben segített nekik, és Fenyvest is szépen rendbe rakta. Egy helyi férfi szerint az előző választás után lett durva a hangnem a helyi politikában.

plakát


Balatonfenyves polgármestere is azt mondja: lehet, hogy a politikai ellenfelei támadják így. - Mentálisan és fizikálisan tönkretenni engem, illetve a település 20 éves vívmányait lejáratni, ezt kikérem magamnak, és bízom az eredményes nyomozásban, és akkor végre szembenézhetek azokkal, akik ezt tették - mondta Lombár Gábor.

plakát

A függetlenként megválasztott polgármester azt mondja: nemrég súlyos betegségen esett át, de azt üzeni ellenfeleinek, hogy már jól van. A rendőrség nyomoz a koporsó és a plakátok miatt.

koporsó


A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense, Bíró Gábor szerint sértő megjegyzést tartalmaztak a feliratok. Éppen ezért a fonyódi kapitányságon nyomozást rendeltek el az ügyben. Zaklatás miatt indítottak eljárást az ismeretlen tettes ellen.         



Címkék: halálát, koporsó, feljelentés, plakát, Balatonfenyves, kék hírek