- Focimeccset néztem a tévében, amikor a portás dörömbölt az ablakon, a lehúzott redőnyön. Akkor mentünk ki, a lángok majdnem elértek, hatalmas hő volt. Még a fal is megpörkölődött. Vizet hoztunk fazekakban, azzal oltottuk a kapanékat. A portás később elmondta: két férfit látott elszaladni a támadás helyszínéről. A tűzoltók lefoglalták a Molotov-koktél üvegcserepeit.

molotov


-A rendőrök kérdezték, hogy vannak-e a haragosaink- veszi át a szót a felesége- Nincsenek, nem értjük, miért volt ez a támadás. Hacsak nem fajgyűlölet áll a háttérben, talán bőrfejűek voltak? A múlt héten két roma család verekedett össze a közeli Vak Bottyán utcában. Ehhez sincs semmi közünk, bár romák vagyunk, mindkét családdal jó rokoni kapcsolatot ápolunk. A kanapéval nem szoktunk az utcán üldögélni.

molotov

-Én vagyok a Vak Bottyán utcai verekedés súlyos sértettje - jön oda egy közelben lakó férfi, és mutatja a sebesült kezét- Rendőri védelmet kérek, nagyon megviselt az eset. Megfordult a fejemben, hogy talán én voltam a célpont: a közelben lakom, lehet, hogy a támadók összekeverték a házat, és nekem szánták a Molotov-koktélt?    

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Karsay Kornél kérdésünkre megerősítette: valóban nyomoz a kaposvári rendőrkapitányság közveszélyokozás bűntette miatt, mert Molotov-koktélt hajítottak egy ház udvarára.

Nézze meg a helyszínen készült videót!

 

 

Címkék: fajgyűlölet, koktél, Molotov, Cseri út, roma, kék hírek