Az ünnepségen az egy évvel ezelőtti vörösiszap katasztrófa mentésében végzett munkáért 185 somogyi tűzoltónak adtak át belügyminiszteri emlékplakettet.

tűz


A Himnuszt követően köszöntőt mondott Juhász Tibor, a Somogy Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja. Beszédében méltatta az 1956-os forradalmat és előismerően szólt a somogyi tűzoltók és katasztrófavédők vörösiszap-katasztrófa helyszínén nyújtott rendkívüli helytállásáról.

tűzoltók


A beszédet követően elismeréseket adtak át.

Dr. Bakondi György tű. altábornagy, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója kiemelkedő munkavégzéséért főigazgatói emléktárgy elismerésben részesítette Kőhalmi Szilviát, a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság előadóját. Dr. Pintér Sándor belügyminiszter „Rendkívüli helytállásért” érdemjeleket és okleveleket adományozott azoknak a katasztrófavédelmi dolgozóknak, hivatásos és önkéntes tűzoltóknak, akik részt vettek Magyarország eddigi legnagyobb, igen súlyos ökológiai következményekkel járó, 2010. október 4-én Kolontáron történt ipari katasztrófájánál a mentésben, a kárelhárításban és az újjáépítésben. Somogy megyében 185-en kaptak elismerést. Az érdemjeleket Juhász Tibor kormánymegbízott és Heizler György tű.ezredes, megyei katasztrófavédelmi igazgató adta át.



tűz

Fotók: Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság


Címkék: igazgatóság, katasztrófavédelmi, összefogás, tűzoltók, megyei, kék hírek