A kaposvári Noszlopy utcában történt a verekedés. Májusban a szökőkutaknál egy végzős gimnazista osztály fényképezkedett szerenádozás után. Ezt látta meg a bőrfejű, és odament, mert szerepelni akart a képen. A diákok elküldték, de nem akart menni.

Börtönőr kísérte ma a tárgyalóterembe. A megbilincselt kezével mutogatott a kamerának. A fejére egy náci jelkép van tetoválva. Elismerte, hogy ő volt a támadó.
- Valóban kötekedő jelleggel mentem oda, de akkor még nem láttam ezt az egyént - jelentette ki a bíróság előtt.

bőrfejű


Az egyik diákról azt hitte, hogy roma származású, ezért kötött bele. Odament a kamaszfiúhoz, és kötözködni kezdett vele. A bőrszíne miatt azt hitte, hogy roma származású. " Mi van, cigány?"-kérdezte tőle. A sértett osztálytársai megkísérelték elmagyarázni neki, hogy a fiú nem cigány, hanem srí-lankai az édesapja révén. A vádlott azt felelte, hogy őt ez nem érdekli, akkor büdös srí-lankai, és rátámadt. Előbb az acélbetétes cipőjével kis erővel combon rúgta, majd egy szintén nem nagy erejű ökölcsapást mért az arcára.

Ekkor a fiúnak az egyik barátja kelt a védelmére, hogy megakadályozza a további bántalmazást. A vádlott ellene fordult, többször megütötte és megrúgta. A barát megszédült és a villanyoszlopnak esett. Felrepedt a fején a bőr. A srí-lankai fiú nem sérült meg, magánindítványt később nem tettek. A verekedésnek szemtanúja volt egy rendőr, aki korábban már többször intézkedett a vádlottal szemben. Rákiáltott, hogy fejezze be, a férfi ekkor elfutott, de rövidesen elfogta a egy rendőrjárőr.

bőrfejű

A vádlott az állította, hogy ő nem cigányozott:
-Nem azt mondtam, hogy cigány, hanem azt, hogy feka. Nem szoktam a cigány szót használni. A feka szót a srí-lankaira használtam- vallotta. A tárgyalás alatt fütyörészve ült a vádlottak padján. Rászólt a bíró:
-A tárgyalás rendjét zavarja, akkor el fogom távolítani a tárgyalóteremből.
-Tegye azt, bíró úr!- vágta rá szemtelenül.

Decemberben a srí-lankai fiút hallgatják ki a bíróságon, utána születhet ítélet.
A 22 éves kaposvári fiatalember kétszer volt már büntetve. Rablásért, zsarolásért és súlyos testi sértésért 3 év fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztést kapott, amit le is ült. Ezután személyi szabadság bűntettéért 1 év fogházat kapott 3 évre felfüggesztve. A pszichológus szakértői szakvélemény szerint a vádlott személyiségzavarban szenved, kötekedő, öntörvényű, ingerlékeny, rasszista megnyilvánulások jellemzik.            

Nézze meg a videónkat:

 

Címkék: srí-lankai, bőrfejű, rasszista, cigány, roma, kék hírek