A pórul járt férfi csak másfél év pereskedés után mehetett csak vissza lakásába. Az általunk megkérdezett ügyvéd szerint az eset nem egyedülálló.

A gázkonvektor hűlt helye, romos falak fogadták a tulajdonost. Csak másfél év pereskedés után, bírósági ítélettel a kezében mehetett újra haza.

Egy belvárosi társasháznak az alagsori lakásában lakott Pintér János. Először albérlőként fogadott be egy férfit, aki később rábeszélte, hogy életjáradékért cserébe adja el a lakást. Pintér Jánosnak havi 10 ezer forint járt volna a szerződés szerint. Ehelyett verést kapott. "Megvert, sodrófával. Utána mentem feljelentést tenni. Akkor kezdődött az egész hajcihő" - mesélte Pintér János.

szíjjal verés

A pórul járt lakástulajdonos másfél évig kénytelen volt barátoknál meghúzni magát. A volt albérlő teljesen kifosztotta. Elvette a bankkártyáját, és felvette helyette a nyugdíját is.

Az ügyvéd szerint az eset nem egyedülálló. Azt mondja, a lakástulajdonosoknak óvatosnak kell lenniük, ha életjáradékos, vagy eltartási szerződést kötnek.

Dr. Boda Róbert, ügyvéd a KaposPontnak elmondta: Az eltartott a saját jogai védelmében fenntarthatja a haszonélvezeti jogát vagy egy elidegenítési tilalmat. Mindenképpen úgy kell megoldani, hogy a lakhatása biztosítva legyen. Erre van jogi lehetőség is.

Még egy nem fizető albérlőt is nehéz kirakni a lakásból, a döntő szót a bíróság mondja ki, de csak hosszas eljárás után.

Címkék: lakásmaffia, átverés, albérlő, ügyvéd, nyugdíjas, kék hírek