Elzárják a vizet, kikötik a vízórát azoknál a családoknál, akik Nem tudtak fizetni.  Már tavaly sem kegyelmeztek az adósoknak. A szomszéd szerint az egyik család tényleg nem tudta kigazdálkodni a vízdíjra valót.

Az adósokat először levélben szólítják fel, hogy rendezzék tartozásukat. Ezt 15-20 nap múlva követi a második figyelmeztetés. Ha valaki ekkor sem fizet, akkor már számíthat arra, hogy lekapcsolják nála a vízszolgáltatást. Már 15-20 ezer forintos tartozás után, nem várják meg, hogy nagyobb összeg halmozódjon fel. Azt mondják, azt még nehezebb lenne behajtani.  

Sokan csak elfelejtenek fizetni. Mint ennél a háznál. A vízkommandó emberei egy fiatal fiút találtak otthon, ő rendezte a számlát.

Ha valaki nem engedi be az ellenőröket, egy géppel feltörik az aszfaltot az utcán, és ott zárják el a vizet. A Kavíznek most 51 millió forinttal tartoznak, ebből 37 millió lakossági elmaradás.

"31 olyan fogyasztót jelöltünk ki egy listán, ahová elmegyünk, és kértük, hogy fizessék be a hátralékot. 16-an nem tették ezt, ezért a mai napon elindult egy korlátozási akció" - tájékoztatott a KAVÍZ Kft. kaposvári ügyvezető igazgatója, Ift Miklós.

A vízműveknél azt mondják: részletfizetést is adnak, és a rászorulók támogatásért az önkormányzathoz is fordulhatnak.

Címkék: lekapcsolják, vízkommandó, kavíz, víz, kaposvár, kék hírek