Elsőnként a híradószolgálat hírforgalmazási eszközeit ismerhették meg, majd a legénységi hálók, tantermek és étkező helyiségbe mentek körbe a gyerekek. Megtudhatták a tűzoltók napirendjét, ill. általános képet kaptak róla, hogy milyen az élet egy tűzoltóállomáson.
Kipróbálhatták az egyes tűzoltó szakfelszereléseket, valamint sugarat is szerelhettek tűzoltói segítséggel a gépjárműről. A gyerekek a vonulós tűzoltók rszére leadott próbariasztáson láthatták, hogy milyen gyorsan kell felöltözniük és fecskendőre pattanniuk, ha jön a jelzés. Kipróbálhatták az egyes tűzoltó szakfelszereléseket, valamint sugarat is szerelhettek tűzoltói segítséggel a gépjárműről.

mentés


Felpróbálhatták a bevetési és vegyvédelmi ruhákat, majd feljuthattak 25 méter magasba az emelőkosaras gépjárművel. A legnagyobb élményt egy gyakorlaton való részvétel jelentette számukra, amikor is 3 kisgyermeket az osztályvezető úr elbújtatott az épületbe, akiket a tűzoltóknak kellett megtalálni.

 

mentés
Füstberendezéssel a folyosót elárasztották, így a tűzoltóknak ezzel a nehézséggel is meg kellett küzdeniük annak érdekében, hogy mindenkit megtaláljanak és kimenekítsenek az épületből. 2 kisfiút ölbe hoztak le az 1. emeletről, egy tanulót pedig az emelőkosár juttatott biztonságos helyre. A tűzoltók természetesen védőruhában és légzőkészüléket használva hajtották végre a szituációs gyakorlatot.

ment

Fotó: Tűzoltóság-Siófok

Címkék: gyakoroltak, balatonszabadi, mentés, Siófok, tűzoltó, kék hírek