Szenyéren lakott a nő a szüleivel, és 13 hónapos kisfiával. Kilátástalannak érezte életét. Tucatnyi nyugtatót darált le, és tejes tápszerbe keverte. Ezt itatta meg a kisgyerekkel. Az anya utána magával is végzett volna: egy disznóölő késsel próbálta meg felvágni az ereit. Végül mindketten életben maradtak.


Az anya ügyvédjével tárgyalt a bíróság folyosóján. Szülei is elkísérték. Az anya azt mondja: nagyon sajnálja, amit tett, és érzi, hogy bűnös. A rendőrségi vallomását a bíró olvasta fel helyette. A 26 éves nő évek óta depressziós. Önértékelési zavarok és kényszerképzetek gyötrik.
- Olyanokat láttam, amik nem is voltak ott: késeket, hullákat. Úgy éreztem, hogy meg kell ölnöm magam, mert nem érek semmit - idézett az anya korábbi vallomásából a Somogy Megyei Bíróság bírója, Dr. Ifkovics Béla.


A kisfiú enyhe mérgezést szenvedett a gyógyszerektől. Másnap a nagyszülők vették észre, hogy aluszékony. A marcali kórházba vitték, ahol kimosták a gyomrát. Az anya egy cetlit adott a nővérnek, amire ráírta, milyen gyógyszereket adott be neki. Ezután Marcaliban kószált. Az autók alá akarta vetni magát, de megtalálták a rendőrök. Az elmeszakértők szerint a nő súlyosan beteg. Ezért nem tudta felmérni, hogy mit tesz.


Bánfai Judit, pszichiáter szakértő azt mondja: megállapították, hogy az anya által elkövetett cselekmény összefüggésben van a kóros pszichés állapotával.


Ezután a nő búcsúleveleit is felolvasták. A szüleinek azt írta: betelt a pohár, de nem magyarázkodik, mert nem érti meg senki. A kisfiúnak azt írta: tanuljon az ő hibáiból. A gyereket az apjánál helyezték el Segesden, de nemrég agyvérzést kapott, így most kórházban kezelik. A bíróság most azt vizsgálja, köze van-e az agyvérzésnek a gyógyszermérgezéshez. Ítélet november közepén várható.

Nézze meg a témában készült korábbi videónkat!

 

Címkék: gyermeket, beszámíthatatlan, pszichiáter, Szenyér, gyógyszer, kék hírek