Az M7-es autópálya Nagykanizsa felé vezető oldalán migrációs ellenőrzést végeztek a Balatonvilágosi Autópálya Alosztály munkatársai, az egyik pihenő területén. Szeptember 29-én éjszaka, az ellenőrzéskor igazoltatták azt a 45 éves román állampolgárságú férfit, akiről kiderűlt, hogy a Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróság Büntetés-végrehajtási Csoportja elfogását rendelte el. A rendőrök előállították, majd az illetékes büntetés-végrehajtási intézetbe szállították.

Somogyváron igazoltatták a fonyódi járőrök szeptember 30-án délután azt a 17 éves nagyberki fiatalt, akiről az intézkedéskor kiderült, hogy a Fonyódi Rendőrkapitányság eltűnés miatt körözést rendelt el ellene. A lányt előállították a Lengyeltóti Rendőrőrsre, majd meghallgatását követően átadták az illetékes gyermekvédelmi intézet nevelőjének.

Szeptember 30-án délelőtt közlekedési baleset történt a 48-as Ifjúság útján. Egy gépkocsi elgázolt két fiatal lányt. A Tallián Gyula utcai kereszteződésnél a kijelölt gyalogátkelőhely mellett akartak átmenni a főúton, amikor a féktávolságon belül érkező autó elütötte őket. Egyikük súlyos, bokatörést szenvedett.

Címkék: kék hír, igazoltatás, Somogy, rendőrség, baleset, kék hírek