Az üzemanyag mennyiség mutató a nullán áll a járőröző autókban. A kocsik jobb híján így az egyesület udvarán állnak, kihasználatlanul. Ilyen mélyponton még nem voltunk, mert azért mindig kaptunk egy kis pénzt, innen-onnan tudtunk a vállalkozóktól pénzt szerezni. Idén Kaposvár 320 ezer forinttal tudta támogatni a szervezetet, további 900 ezer forintot pályázatokon nyertek. A megyeszékhely mellett 14 településen látnak el szolgálatot, így többfelé oszlik a működéshez szükséges forrás. "Ha így folytatódik, akkor sajnos az egyesület meg fog szűnni, mert nincs pénzünk a napi költségekre, tehát a telefonköltségek, az irodabérleti díj nem akarok az autók tankolásáról, biztosításról, egyebekről beszélni, de ezzel már két hónapos csúszásban vagyunk" - mondta Domán Tibor elnök Kaposvári Kistérségi Polgárőr Egyesület. A Szentjakab környéki dombokon élők azt mondják újra elszaporodtak a betörések. Minden nap hallanak egyről.

Valamikor még lovasrendőrök is vigyáztak errefelé a rendre. Most csak a polgárőrökre számíthatnának. "Amikor mondjuk rendszeresen járőröznének, akkor már maga az a tudat, gondolom én visszariasztaná azokat, akik lopni akarnak" - mondta Tóth József. A lakók szerint azóta rossz a helyzet, amióta nem látják a polgárőröket a környéken. "Az emberek akik ott vannak, hogy van úgy, hogy egy hónapban kétszer is betörtek hozzájuk" - nyilatkozta Krasec Ferencné.

A polgárőr egyesület év elején kötött együttműködési megállapodást a várossal, amelyben azt vállalták, hogy a Deseda, a Cser, a Donner, valamint a Töröcskei zártkerteknél járőröznek. A pénzhiány miatt azonban június óta nem tudják ellátni feladatukat.

Címkék: polgárőrök, járőr, hiány, üzemanyag, lopás, kék hírek