Egy Cseri úti lakásban éltek, rendszeresen italoztak. Egy éjszaka mindketten részegek voltak. A vádirat szerint reggel 8-kor a konyhában a férfi megragadta az idős asszony karját, és azt mondta neki: " Most az enyém leszel!"

A nő eltolta magától, a szobájába ment, és lefeküdt. 20 perc múlva követte a fia, lehajolt hozzá, csókolgatta, fogdosta. Azt hajtogatta, hogy közösülni fog vele. A sértett védekezett, de erőszakkal lehúzta a szoknyáját, harisnyáját és bugyiját. Az anya kiabált, a falat ütötte, hogy a szomszédokat hívja segítségül. Erélyes védekezése miatt a fia egy időre abbahagyta, és kiment a szobából. Öt perc múlva visszament meztelenül, merevedése volt. Erősen szorítani kezdte az anya bal karját és mellét, az ágyra lökte, megfenyegette. Azt mondta neki, ha ellenáll, a falat üti, meghal. Dulakodni kezdtek, az anya kiszabadult, és kifutott a házból. A társasház udvarán a hangoskodásra megjelentek a szomszédok. A vádlott ekkor felöltözött, és elment otthonról. Az anya 8 napon belül gyógyuló, könnyű bevérzéseket szenvedett. Emiatt magánindítványt tett a bíróságon.   

A mai tárgyaláson először egy szomszédot hallgattak ki, aki átment a veszekedés zajára. A férfi nem akart terhelő vallomást tenni a vádlottra, azt mondta már nem emlékszik a történtekre, és amikor átment, felöltözve találta anyát és fiát. Azt mondta róluk: tűzön-vízen át kitartottak egymás mellett. A bíró felfrissítette a tanú emlékezetét, amikor felolvasta a korábbi rendőrségi vallomását. Eszerint amikor átment, hiányos öltözetben találta őket, a vádlott pedig egy kést szorított a saját nyakához, és azt mondta neki, hogy hagyja el a lakását, különben megöli magát. A bíró figyelmeztette a hamis tanúzás következményeire, ezután a szomszéd a korábbi, rendőrségi vallomását tartotta fenn. Azt is megerősítette, hogy azért ment át, mert segélykiáltást hallott. A szembesítéskor a vádlott tagadta, hogy találkoztak volna. " Nem voltam otthon, már reggel 5-kor elmentem hazuról", állította.

Ezután két rendőr állt a bírói pulpitus elé, ők jártak a helyszínen aznap. Az ügyelet küldte őket. Az egyik járőr úgy emlékezett: az anya zaklatott állapotban várta őket az udvaron, sérülések voltak rajta, lila folt a szeme alatt, a karján zúzódások. Keresni kezdték a fiút, akit egy Honvéd utcai boltnál fogtak el, éppen bort vásárolt magának. Nehezményezte, hogy később a rendőrök kiöntették vele az italt.  

A másik rendőr, egy nyomozó, a helyszíni szemlét végezte. A lakásban dulakodás nyomait csak az ágyon találtak, vérfoltot egy párnán. A nő elmondta, hogy a "kedves gyermeke" megpróbálta megerőszakolni, fogalmazott a nyomozó. "Ilyen esetekben nehéz eldönteni, hogy megtörtént-e, de nem éreztem, hogy kitalálta volna"-tette hozzá.

Nemi erőszak

(A kép illusztráció)

"Csak te kellesz nekem, senki más!" Ezt mondta a fiú az anyjának. Vádbeszédében így idézte fel az ügyész a történteket. Párnát nyomott az anya fejére, hogy ne kiabálhasson, mondta. Csak a sértett védekezésén múlt, hogy az erőszakolási kísérlet nem fejeződött be. Az ügyész vérfertőzéssel is vádolta a férfit.

A fiú az utolsó szó jogán azt próbálta bizonygatni, hogy nem követte el a bűncselekményt. Ügyvédje bizonyítékok hiányában kérte a felmentését. Anya és fia italozó életmódott folytattak, ahogyan a szomszédok is, mutatott rá a védő. Az idős asszony olyan gyakran kiabált segítségért, hogy már nem is vették komolyan, állította. Anya és gyermeke részegen veszekedett, dulakodott, de nemi erőszak nem történt, vélte. Az anya ittasan gyakran esett-kelt, sokszor megsérült emiatt, ezért nem tudni, hogy a sérülései mikor és hogyan keletkeztek. Az eljárás az asszony elmondása alapján indult, de kétséges, hogy fenntartotta volna a vallomását. Már nem tudják megkérdezni, mert röviddel az eset után meghalt, de ez nem volt összefüggésben a történtekkel.

A bíró felolvasta az orvosszakértő véleményét, miszerint a vádlott nem elmebeteg, csak alkoholfüggő. Büntetett előéletű, lopásért és garázdaságért ítélte el korábban a bíróság. Újabb ítélet jövő héten vár a férfira.    

Címkék: erőszakos közösülés, vérfertőzés, anya, Cseri út, bíróság, kék hírek