A munkaügyi ellenőrzés helyszínén, a kaposvári kórház építkezésén, Több munkást is megkérdeztünk, de mindenki tagadta, hogy itt dolgozna és inkább az utcára menekült. Egy csoport a bolt előtt, a másik a padokon pihent. Volt viszont aki, menekülés helyett tovább dolgozott.

A  munkavédelmi felügyelőség, a bevándorlási hivatal a kaposvári rendőrség együtt csapott le az építkezésen. A megyei kormányhivatalnál nem nyilatkoztak, közleményt adtak ki. Ebben azt írják: Öt munkáltató munkaügyi szabálytalanságot követett el. Hat ember feketén dolgozott, közülük ketten külföldiek voltak. Két munkáltatót még vizsgál a hatóság, így csak később árulják el, hogy milyen büntetésre számíthatnak.

A Vállalkozók Országos Szövetségének megyei elnöke szerint a kis és középvállalkozók kiszolgáltatott helyzetben vannak. A 12 milliárdos kórházfejlesztést tavaly három építőipari cég nyerte el. A tervek szerint jövő nyárra lesz kész. Kerestük a konzorcium három fővállalkozóját, akik késő délutánig nem tudták megmondani, hogy melyik alvállalkozó foglalkoztatta dolgozóit feketén. Megkerestük a kórházat vezetését is. Azt mondták: nem ők felelnek a kivitelezési munkákért, ezért nem nyilatkoznak.

Címkék: feketemunka, razzia, építkezés, kórház, rendőrség, kék hírek