A lány betegsége miatt magántanuló volt, epilepsziás rohamai miatt segítségre szorult. Napközben a bátyja iskolában volt, az anya néha elment bevásárolni, gyógyszertárba. Ilyenkor a lány és a mostohaapa fél-egy órára kettesben maradtak a házban. 2009 novembere és 2010 júliusa között az anya távollétében a férfi levetkőztette a lányt, fogdosta és nyalogatta a testét és legalább tízszer közösült vele. Közben lefogta a gyerek kezét, hogy ne tudjon védekezni. Azzal fenyegette, ha ellenkezik, nem segít rajta a legközelebb, ha epilepsziás rohama van, hagyja meghalni.

A gyerek félt a 100 kilós, erős férfitől, aki nem bántotta ugyan, de részegen erőszakos volt otthon. A nevelőapa volt már büntetve lopásért, súlyos testi sértésért, alkalmi munkákból élt. Azt mondta a gyereknek: ha kiderülnek a történtek, fogja rá egy osztálytársára. A lány tudata beszűkült, lehangolt lett, pszichoszexuális zavarai lettek, szorongott.

A mostohaapa tagadta a vádat: azt mondta, hogy nem mert kettesben maradni a gyerekkel, nehogy agresszivitása epilepsziás rohamot váltson ki belőle. Alkoholizmusa merevedési zavarokat okozott nála, ezért képtelen volt a közösülésre. A férfit azonban megcáfolta az igazságügyi orvosszakértői vélemény. A pszichológusok szerint a lány elvesztette a szüzességét, az anya szerint azonban nem volt barátja, tévét és internetet sem nézhetett, nehogy epilepsziás rohamai legyenek. A gyerek később felnőtt nővérének mesélte el a történteket. Később is következetes vallomásokat tett, a bíróság előtt elsírta magát. A pszichológus szakértő szerint igazat mondott, nem fantáziált. Az ítélet jogerős.

Címkék: mostohaapa, nevelt, Szentgáloskér, bíróság, lány, kék hírek