A Gyurcsány-kormány volt tárcavezetője szeptember közepén nyújtotta be a nyilatkozatot a területi választási bizottsághoz.

Nem tudunk együtt dolgozni” – ezért döntött úgy Ormai István még májusban, hogy kilép a Somogyért Egyesületből, a megyei közgyűlésben viszont függetlenként megtartotta mandátumát. A területi választási bizottság szeptember 12-i dátummal azonban levelet kapott a képviselőtől, amelyben Ormai lemond a tisztségéről. Az iraton az egyik tanú Gyenesei István, a szervezet elnöke volt.

Ormai szerint a lemondó nyilatkozat aláírására az önkormányzati választások után kötelezte az egyesület képviselőit a szervezet elnöksége, de azon nem volt dátum. Mint mondta: az irat, amelyet a Somogyért Egyesület eljuttatott, nem most, hanem 2010 őszén, októberben született. Azt állítja, ezt az iratot juttatta el a Somogyért Egyesület a választási bizottsághoz úgy, hogy azon a 2011. szeptember 12-i dátum szerepel. „Én ilyen iratot nem írtam alá, amin ez a dátum szerepel, tehát ez nem valós időben történő okmánykészítés volt” – fűzte hozzá Ormai.

A lemondó nyilatkozatot a választási bizottság levele alapján személyesen az elnök, Gyenesei István és titkára nyújtotta be a testületnek. Gyenesei az iratot szabályosnak tartja, az utólagos dátumozásról állítása szerint semmit sem tud. „Tessék bebizonyítani, hogy az mitől hamis” – fogalmazott.

Az ügyben összehívták a területi választási bizottságot. Gyenesei István a második Gyurcsány-kormány önkormányzati minisztériumát vezette, korábban pedig a Somogy Megyei Közgyűlés elnökeként dolgozott. Akkori munkájával összefüggésben több rendőrségi nyomozás is folyt ellene.

Forrás: HírTV

Címkék: fordult, rendőrséghez, Ormai, ügyben, Gyenesei, kék hírek